Επικαιρότητα

Ο κίνδυνος εγκεφαλικού για έναν στους τέσσερις ανθρώπους

Ο κίνδυνος του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου απειλεί έναν στους τέσσερις ανθρώπους ενώ έχει καταστεί το νούμερο ένα αίτιο αναπηρίας. Σήμερα εννέα εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη έχουν υποστεί εγκεφαλικό και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά 35% μέχρι το 2040 και να ξεπεράσει στα 12 εκατομμύρια.

Τα παραπάνω επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αντιπρόεδρος της Ελληνικής Συμμαχίας- Συνεργασίας για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (ΕΣΑΕΕ), και πρόεδρος Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Εγκεφαλικό, (SAFE-Stroke Alliance for Europe) Χαρίκλεια Πρώιου με αφορμή το συνέδριο της SAFE που θα πραγματοποιηθεί 6 και 7 Οκτωβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου 60 εκπρόσωποι οργανισμών υποστήριξης για το εγκεφαλικό από 35 χώρες θα συναντηθούν , προκειμένου να μοιραστούν τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία τους και να συζητήσουν για τις στρατηγικές που στοχεύουν στην καλύτερη αντιμετώπιση του ήδη μεγάλου αριθμού εγκεφαλικών που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια καθώς και για τη βελτίωση της φροντίδας και της υποστήριξης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock