Επικαιρότητα

Ο Παναγιώτης Κακολύρης Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτικών Ιδρυμάτων

Ο κ. Κακολύρης είναι υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και εκπροσωπεί στο προεδρείο την πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος Αντιπρόεδρος του ΕΝΟΡ, ευχαρίστησε
τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και επισήμανε ότι στόχος του είναι να εστιάσει με τη θεσμική του ιδιότητα στην προώθηση ζητημάτων που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της
συμπεριληπτικής δημοκρατίας.

«Ειδικά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία που το ευρωπαϊκό εγχείρημα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, τα δύο αυτά ζητήματα έχουν καθοριστική σημασία», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας επίσης ότι «τα φαινόμενα της πόλωσης και του λαϊκισμού αποτελούν απειλές για τις σύγχρονες δημοκρατίες».

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Κακολύρης

Ο Παναγιώτης Κακολύρης, είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις
Πάφου (Digital Marketing Lab), κύριος ερευνητής στο Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας & Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (τμήμα ΠΕΔΙΣ) και επικεφαλής του διαδικτυακού ερευνητικού προγράμματος «Πολιτικό και Εκλογικό Παρατηρητήριο». Διδάσκει ψηφιακή επικοινωνία και ευρωπαϊκά θέματα στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας (ECI) και την Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Είναι, τέλος, COO & Head of Strategy στην εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας SOCIALDOO. Το 2020 διατύπωσε τη θεώρηση των «ευφυών σχέσεων» για τον μετασχηματισμό της επικοινωνίας στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, ενώ το 2022 συν-δημιούργησε την προσέγγιση «intellemo» που συνδυάζει τα δεδομένα της τεχνητής νοημοσύνης με την ενσυναίσθηση. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του Reflections and Distortions που αναλύει την εκλογική επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Ευρώπη.

Το ΕΝΟΡ αποτελείται από 54 μέλη – πολιτικά ινστιτούτα, από 23 ευρωπαϊκές χώρες, 6
πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αποτελεί μια πλατφόρμα πολιτικού
διαλόγου που ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ ιδρυμάτων, από όλο το εύρος του
πολιτικού φάσματος για την προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock