ΕνημέρωσηΟικονομία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία επιβραδύνει τις ναυτιλιακές μεταφορές

Εντείνεται και πάλι το πρόβλημα των καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση των πλοίων στα λιμάνια, με την αναταραχή στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού να παραμένει έντονη και να ταλαιπωρεί το θαλάσσιο εμπόριο. 

Είναι ενδεικτικό ότι αυτή τη στιγμή ο βαθμός συμφόρησης ξεπερνά τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν πέρυσι και σε ορισμένες περιπτώσεις πλησιάζει προς τα ιστορικά υψηλά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των νέων lockdowns στα κινεζικά λιμάνια εξαιτίας της επανεμφάνισης των κρουσμάτων Covid-19.

Σύμφωνα με τον ναυλομεσιτικό οίκο Clarksons, η κυκλοφοριακή συμφόρηση στα λιμάνια ευθύνεται ως έναν βαθμό και για την άνοδο των ναύλων σε πολλά τμήματα της ναυτιλιακής αγοράς, με τον ClarkSea Index, έναν δείκτη που εκφράζει τον μέσο ναύλο στην παγκόσμια ναυτιλία, να φτάνει τα 41.377 δολ. την ημέρα στις 18 Μαρτίου, μόλις 3% κάτω από το υψηλό 12 ετών που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2021.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock