ΕνημέρωσηΟικονομία

Οι 5 κλάδοι «πρωταθλητές» στην αύξηση τζίρου τον Ιούλιο

Οι επιχειρήσεις που συνδέονται με τον τουρισμό, όπως τα καταλύματα και η εστίαση, «πρωταγωνίστησαν» στην αύξηση τζίρου η οποία καταγράφηκε τον Ιούλιο του 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Άλλωστε οι συγκεκριμένοι κλάδοι ήταν αντίστοιχα κι εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας και τις μειωμένες τουριστικές αφίξεις το 2021.

Η φετινή «έκρηξη» στις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας, έδωσε μεγάλη ώθηση στις επιχειρήσεις του κλάδου των «Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης» καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο κύκλος εργασιών του, κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 55,1% τον Ιούλιο του 2022 και διαμορφώθηκε στα 1.782.290 ευρώ.

Ακολουθεί σε ρυθμό ανάπτυξης, ο κλάδος της μεταποίησης, με 43,2% και τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 9.077.153 ευρώ ενώ έπεται ο κλάδος «Διοικητικές και Υποστηρικτικές Δραστηριότητες» με αύξηση τζίρου 39,9% και κύκλο εργασιών 812.651 ευρώ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock