Κόσμος

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τον ρυθμό ανάπτυξης υπερηχητικών όπλων για να προλάβουν Κίνα-Ρωσία

Η Κίνα και η Ρωσία ωθούν τις ΗΠΑ να αναπτύξουν υπερηχητικά όπλα γρηγορότερα καθώς το Πεντάγωνο επιδιώκει να αυξήσει τον ρυθμό των δοκιμών και της έρευνας και να αποφύγει να μείνει πίσω, δήλωσε ανώτερος ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, υπεύθυνος για τις προσπάθειες των ΗΠΑ.

«Μέχρι πρόσφατα, δεν υπήρχε πραγματικός οδηγός για να πάρουμε αυτήν την τεχνολογία και να τη βάλουμε σε ένα οπλικό σύστημα. Η ανάγκη δεν ήταν εκεί», δήλωσε ο αντιναύαρχος Τζόνι Γουλφ, διευθυντής του προγράμματος Στρατηγικών Συστημάτων του Ναυτικού. «Η ανάγκη είναι τώρα εκεί, γι’ αυτό έχουμε την αίσθηση του επείγοντος να το κάνουμε».

Ο Γουλφ, μιλώντας στο CNNi τον περασμένο μήνα καθώς ο στρατός πραγματοποίησε δύο δοκιμές πυραύλων για να συγκεντρώσει δεδομένα για υπερηχητική ανάπτυξη, αναγνώρισε ότι η Κίνα και η Ρωσία έχουν αναπτύξει όπλα που δεν έχουν οι ΗΠΑ. Κάθε μία από τις δύο δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πραγματοποίησε περίπου δώδεκα διαφορετικά πειράματα σε διαφορετικούς τομείς, όπως ανθεκτικά στη θερμότητα υλικά, ηλεκτρονικά υψηλής τεχνολογίας και ελαφριά υλικά, τα οποία είναι απαραίτητα για την επιτυχή ανάπτυξη ενός υπερηχητικού όπλου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock