Κόσμος

Οι ΗΠΑ δεν θα δίνουν πλέον δεδομένα στη Μόσχα για τις πυρηνικές δυνάμεις τους

Η κίνηση αυτή αποτελεί μια απάντηση της Ουάσινγκτον στην απόφαση της Μόσχας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συνθήκη New START για τη μείωση των πυρηνικών όπλων.

«Με βάση το διεθνές δίκαιο, οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να απαντούν στις παραβιάσεις της συνθήκης New START από τη Ρωσία λαμβάνοντας αναλογικά και αντιστρέψιμα αντίμετρα, ώστε να παρακινήσουν τη Ρωσία να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Συμπλήρωσε δε, πως «αυτό σημαίνει ότι, επειδή η αναστολή της εφαρμογής της New START εκ μέρους της Ρωσίας είναι νομικά άκυρη, οι ΗΠΑ επιτρέπεται νομίμως να αρνούνται να κάνουν τις εξαμηνιαίες ενημερώσεις, σε απάντηση για τις παραβιάσεις της Ρωσίας».

Υπενθυμίζεται ότι, στις 22 Φεβρουαρίου η ρωσική Δούμα αποφάσισε να «παγώσει» τη συμμετοχή της χώρας στη συνθήκη New Start για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων που είχε συναφθεί με τις ΗΠΑ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock