ΕνημέρωσηΟικονομία

Οι Ρώσοι στρέφονται σε εικονικά ιδιωτικά δίκτυα για να μην αποκλειστούν από το Internet

Οι Ρώσοι στρέφονται σε εικονικά ιδιωτικά δίκτυα για να παρακάμψουν τους αυστηρότερους ελέγχους του διαδικτύου που έχουν επιβληθεί στην χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (Virtual Private Network -VPN) πραγματοποιεί ασφαλή σύνδεση με το διαδίκτυο και παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας απορρήτου και ανωνυμίας, ώστε ο χρήστης να μπορεί να κρύψει τη δραστηριότητά του στο διαδίκτυο για να αποφύγει την παρακολούθηση, να αντιμετωπίσει τη λογοκρισία και να περιηγηθεί ελεύθερα στο διαδίκτυο, κ.α..

Σύμφωνα με το CNBC, οι δέκα κορυφαίες εφαρμογές VPN στο App Store της Apple και στο Google Play Store στη Ρωσία έλαβαν συνολικά σχεδόν 6 εκατ. λήψεις από τις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή, έως τις 8 Μαρτίου και ήταν αυξημένες κατά 1.500% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο 13 ημερών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger