ΕνημέρωσηΟικονομία

Οι τρεις επόμενες εβδομάδες κρίσιμες για τα νέα μέτρα στήριξης

Εν μέσω της πληθωριστικής καταιγίδας η χώρα καλείται να παραστεί σε κρίσιμα ραντεβού, από τα οποία θα κριθούν και οι επόμενες κινήσεις της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και τα μέτρα στήριξης κατά της ενεργειακής κρίσης. 

Την τρέχουσα εβδομάδα ξεκαθαρίζει η εικόνα για την πορεία των φορολογικών εσόδων τον Ιανουάριο – ένας μήνας που είχε συνδυαστικά περιοριστικά μέτρα και την κακοκαιρία. Δίνονται επίσης από τη στατιστική υπηρεσία τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, επίσης προς τα τέλη του μήνα έρχονται τα «αποκαλυπτήρια» των Θεσμών για τη 13η αξιολόγηση, ενώ ποδαρικό στον μήνα Μάρτιο θα κάνουν τα τελικά στοιχεία για την πορεία της ανάκαμψης το 2021.

Το πρώτο ραντεβού αφορά τα προσωρινά στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού που θα ανακοινωθούν αύριο Τρίτη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έσοδα του Ιανουαρίου θα δείξουν υστέρηση έναντι των στόχων, κυρίως λόγω των επιπτώσεων της μετάλλαξης Όμικρον και της κακοκαιρίας «Ελπίς».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger