Κόσμος

ΟΗΕ: 18 εκατομμύρια αντιμετωπίζουν σοβαρή πείνα στο Σαχέλ της Δυτικής Αφρικής

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι 18 εκατομμύρια άνθρωποι στην περιοχή Σαχέλ της Αφρικής αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο πείνας τους επόμενους τρεις μήνες, επικαλούμενοι τις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, την πανδημία του κορωνοϊού, τους κλιμακωτικούς κραδασμούς και το αυξανόμενο κόστος.

Η επισιτιστική κρίση μπορεί να πιέσει αυξημένο αριθμό ανθρώπων να μεταναστεύσουν από τις πληγείσες περιοχές, δήλωσε την Παρασκευή το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

Ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων κινδυνεύει από σοβαρή πείνα σε όλη την περιοχή από το 2014 και τέσσερις χώρες –η Μπουρκίνα Φάσο, το Τσαντ, το Μάλι και ο Νίγηρας– αντιμετωπίζουν «ανησυχητικά επίπεδα», με σχεδόν 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους να αντιμετωπίζουν επίπεδα έκτακτης ανάγκης επισιτιστικής ανασφάλειας εκεί, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger