ΕνημέρωσηΠολιτική

Οικονόμου: Ενεργός εταίρος η Ελλάδα στις πρωτοβουλίες της Κομισιόν για την ελευθερία του Τύπου

Για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Τύπου στην Ελλάδα ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και η Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα με την οποία συναντήθηκε την Τρίτη 24 Μαίου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ενεργός εταίρος στις πρωτοβουλίες Κομισιόν για την ελευθερία του Τύπου.

Αρχικά, ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις πρωτοβουλίες της Ε.Ε. για την παροχή προστασίας σε όλους τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και σε Ουκρανούς δημοσιογράφους, στους οποίους οφείλεται έμπρακτη αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνέχεια, παρουσίασε αναλυτικά και τεκμηριωμένα το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Τύπου στην Ελλάδα, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις πολιτικές της κυβέρνησης τα τελευταία δύο χρόνια, αναφορικά με την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης και του πλουραλισμού, την προστασία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, τη στήριξη των επιχειρήσεων Τύπου και την ενίσχυση της διαφάνειας και της ανεξαρτησίας των Μ.Μ.Ε..

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger