ΕνημέρωσηΠολιτική

Οικονόμου για νέες ταυτότητες: Στόχος μέσα σε 2 – 3 χρόνια να έχουν αντικατασταθεί όλες

Στην πλήρη αντικατάσταση του συνόλου των παλιών ταυτοτήτων σε δύο με τρία χρόνια σκοπεύει να προχωρήσει το κράτος, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα, ο υπουργός σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ανέφερε: «Προχωράμε ομαλά, με το μεγάλο στόχο, σε 2,5- 3 χρόνια από σήμερα, να έχουμε αντικαταστήσει το σύνολο των αστυνομικών ταυτοτήτων του πληθυσμού».

Παράλληλα, δήλωσε πως ότι η πληρότητα στα ραντεβού για την έκδοση νέων ταυτοτήτων είναι της τάξεως του 60%-61%, δηλαδή, σε περίπου 99.000 διαθέσιμα ραντεβού, έχουν προγραμματιστεί περίπου 63.000.

«Συμβαίνει αυτό που είναι φυσιολογικό: υπάρχουν περίπου 30.000 κενά ραντεβού σε διάφορα σημεία της Ελλάδος, όμως στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και στα Αστυνομικά Τμήματα στις πρωτεύουσες των νομών τα ραντεβού αυτά έχουν εξαντληθεί. Έσπευσε ο κόσμος γρήγορα» σημείωσε.

Στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού μέχρι και 31 Δεκεμβρίου, ενώ τα ραντεβού θα διπλασιαστούν για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και στις πρωτεύουσες των νομών.

Επιπλέον ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι: «Θέλουμε να κάνουμε μία διαδικασία για τους πολίτες, η οποία δεν θα έχει προβλήματα, θα είναι απλή και θα προμηθεύονται ένα απολύτως ασφαλές δελτίο ταυτότητας και θα τους επιτρέπει να ταξιδεύουν στο εξωτερικό σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της VISA και επιπλέον θα έχουν ένα έγγραφο το οποίο δεν θα πλαστογραφείται, δεν θα παραχαράσσεται και -όπως έχουμε ξαναπεί- ούτε θα σου καθορίζει πού θα πας, ούτε θα σου λέει τι θα ψηφίζεις, ούτε θα σε εκθέτει πουθενά, για να απαντήσουμε και σε όλα αυτά τα παράλογα που ακούγονται».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock