Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ – ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ – ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ – ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ – ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συγκέντρωσε μια διεθνή και διεπιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει τα δεδομένα σχετικά με το Covid-19 και τη μετάδοσή του σε παιδιά, καθώς και τα περιορισμένα διαθέσιμα δεδομένα ως προς τη χρήση μάσκας σε παιδιά.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες και άλλους παράγοντες, όπως οι ψυχοκοινωνικές ανάγκες των παιδιών, καθώς και τα διαφορετικά στάδια της ανάπτυξής τους, η παγκόσμια αρχή υγείας δημοσίευσε την Παρασκευή λεπτομερείς συστάσεις για τα παιδιά, ανά ηλικιακή ομάδα.

Ως εκ τούτου, ο ΠΟΥ συνιστά “τη χρήση μάσκας για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω υπό τις ίδιες συνθήκες με τους ενήλικες” υπό 2 προϋποθέσεις ” ιδίως όταν δεν υπάρχει εγγυημένη απόσταση τουλάχιστον 1μ. από τους άλλους και εάν η μετάδοση είναι γενικευμένη στη συγκεκριμένη περιοχή ».

Τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και κάτω δεν πρέπει να υποχρεούνται να φορούν μάσκα. «Αυτή η ένδειξη βασίζεται στην ασφάλεια και το γενικό ενδιαφέρον του παιδιού και στην ικανότητά του να χρησιμοποιεί σωστά μια μάσκα με ελάχιστη βοήθεια», ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Όσον αφορά τα άτομα ηλικίας 6 έως 11 ετών, ο ΠΟΥ συνιστά η απόφαση για χρήση μάσκας να βασίζεται σε μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου μετάδοσης του ιού στην περιοχή όπου διαμένει το παιδί και της ικανότητάς του να χρησιμοποιεί σωστά τη μάσκα και με απόλυτη ασφάλεια.

Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η πρόσβαση στις μάσκες, καθώς και η δυνατότητα πλύσης ή αντικατάστασης τους σε ορισμένες τοποθεσίες, όπως σχολεία, κατάλληλη επίβλεψη ενηλίκων και οδηγίες για το πώς να τις φορέσει.

Άλλοι βασικοί παράγοντες για παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών είναι ο πιθανός αντίκτυπος στη μάθηση και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και στις ειδικές αλληλεπιδράσεις του παιδιού με άλλους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρές ασθένειες, όπως τους ηλικιωμένους και εκείνους με άλλες προϋπάρχουσες καταστάσεις.

Γενικότερα, ο ΠΟΥ τονίζει ότι η χρήση της μάσκας σε παιδιά κάθε ηλικίας με αναπτυξιακές αναπηρίες, ή άλλα συγκεκριμένα προβλήματα υγείας δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική και πρέπει να αξιολογείται κατά περίπτωση.

Ο ΠΟΥ σημειώνει επίσης ότι τα παιδιά δεν πρέπει να φορούν μάσκα “όταν παίζουν σπορ ή ασκούν σωματική δραστηριότητα, όπως τρέξιμο, άλμα ή παιχνίδι σε παιδική χαρά, έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει στην αναπνοή τους”, και ζητά να διατηρηθεί απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου.

Όσον αφορά τον τύπο μάσκας, ο ΠΟΥ εξηγεί ότι τα παιδιά που είναι σε καλή υγεία μπορούν να φορούν μη ιατρική ή υφασμάτινη μάσκα και τονίζει ότι ο ενήλικας που παρέχει τη μάσκα πρέπει να διασφαλίσει ότι η μάσκα υφάσματος είναι το σωστό μέγεθος και καλύπτει επαρκώς τη μύτη, το στόμα και το πηγούνι.

Συμπέρασμα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ μη υποχρεωτική μάσκα σε παιδιά κάτω των 5 ετών. Στα παιδιά ανηλίκους από 12 κι άνω συνιστάται μάσκα υπό 2 προϋποθέσεις γενικευμένη μόλυνση στη συγκεκριμένη περιοχή κι αν δεν υπάρχει εγγυημένη απόσταση ασφαλείας 1μ. Στα παιδιά του Δημοτικού από 5-11 συνιστάται μάσκα μόνο υπό προϋποθέσεις όπως επίπεδο μόλυνσης από ιό στην περιοχή και διασφάλιση ότι θα την φέρει σωστά.

Είναι δεδομένο ότι πέντε εκπαιδευτικοί με 100 παιδιά σε ένα σχολείο είναι αδύνατον να διασφαλίσουν τη σωστή χρήση της μάσκας από τα παιδιά και αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και τότε το ατύχημα δεν θα είναι μακριά.

πηγη


loading…

Δείτε επίσης

Νέο «χτύπημα» Βατόπουλου: «Να φερόμαστε όλοι σαν να είμαστε μεταδοτικοί φορώντας μάσκα».ΤΙ λέτε ρε ΨΕΥΤΕΣ; Μήπως να το παίζουμε ΚΑΙ ψόφιοι; (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως είπε η κα Γκάγκα έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι να βγει εμβόλιο. «Στην Ελλάδα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη