ΕνημέρωσηΟικονομία

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: Ο λόγος στους πολίτες, για 1.000.000 ευρώ

Τι σημαίνει αυτό; Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι «μονόδρομος» και αυτό έχει καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να οδηγηθούμε μέσα από τις αρχές μίας πιο φιλικής προς το περιβάλλον καθημερινότητας, σε ένα πιο «πράσινο» μέλλον, τόσο για εμάς όσο και για τον πλανήτη που μας «φιλοξενεί».

Η βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω δράσεων που στηρίζουν το περιβάλλον και την κοινωνία, είναι το μεγάλο ζητούμενο για τις επιχειρήσεις της εποχής μας, που αναπτύσσουν διαρκώς, δυναμικά και με γεωμετρική πρόοδο τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Ακολουθώντας την ίδια λογική και βαδίζοντας στα «βήματα», που αναδεικνύουν την αξία της βιώσιμης ανάπτυξης, ο Όμιλος εταιρειών ΤΕΧΑΝ Envipco, με τα ολοκληρωμένα κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης -τα λεγόμενα «Σπιτάκια» της Ανακύκλωσης- πρωτοπορεί με ένα καινοτόμο και Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που δημιουργήθηκε, όχι μόνο για να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μελών του κοινωνικού συνόλου, αλλά συγχρόνως και για να δώσει στους ίδιους τους πολίτες «φωνή» και δικαίωμα λόγου στην πράξη: Έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν πού θα δωρίσουν 1.000.000 €, χρήματα που θα ενισχύσουν σημαντικές δράσεις για το περιβάλλον, την παιδεία, την υγεία και την τοπική κοινωνία.

Το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που επιλέγουν οι πολίτες

Μπορεί οι δράσεις που στηρίζουν το περιβάλλον και την κοινωνία να είναι πλέον «το Α και το Ω», ώστε να δημιουργηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ωστόσο, το δεύτερο προαπαιτούμενο είναι η ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Αναλύοντας το πώς μπορεί να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος, ο Όμιλος εταιριών ΤΕΧΑΝ Envipco, μέσα από το μοναδικό και καινοτόμο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δίνει τον λόγο στους πολίτες, μέσα από μία απλή και άκρως πρωτότυπη διαδικασία.

Αρχικά εκείνοι που οραματίζονται και πραγματοποιούν δράσεις, έρευνες, προγράμματα, projects για κάθε έναν από τους τέσσερις πυλώνες του Προγράμματος (περιβάλλον, υγεία, παιδεία, κοινωνία) υποβάλλουν την ειδική φόρμα με την αίτησή τους. Αφού οι προτάσεις αυτές αξιολογηθούν, οι πολίτες παίρνουν τον λόγο: Μέσω μίας ανοιχτής διαδικτυακής ψηφοφορίας, καθένας από εμάς μπορεί να επιλέξει ποιοι από τους φορείς (πανεπιστήμια, ερευνητικές ομάδες, start ups, οργανώσεις) έχουν καταθέσει τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις και αξίζει να χρηματοδοτηθούν μέσω του Προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν οι πολίτες κληθούν να αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι «νικητές» του Προγράμματος, μία ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία απαρτίζεται από σημαντικούς επιστήμονες και άτομα εγνωσμένου κύρους, θα αξιολογήσει όλες τις προτάσεις μία προς μία. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα επιλέξει τις πέντε καλύτερες προτάσεις-έργα, ανά πυλώνα του Προγράμματος και οι πολίτες θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν σε ποιες προτάσεις θα δωρισθούν 1.000.000 €.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από 5.9.2022 έως και 31.10.2022 στον ιστοχώρο του Προγράμματος και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την 1.11.2022.

Ποιοι φορείς μπορούν να συμμετάσχουν;

Στόχος του Προγράμματος ΤΕΧΑΝ Envipco είναι το καθολικό δικαίωμα συμμετοχής, μιας και πρόκειται για μία ενέργεια, που αναφέρεται σε ολόκληρη την κοινωνία, μη αποκλείοντας κανέναν. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιλέξιμων φορέων και μίας διευρυμένης πρόσκλησης συμμετοχής, η οποία απευθύνεται σε ερευνητικές ομάδες, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, καθώς και άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, εταιρίες – τεχνοβλαστούς ερευνητικού οργανισμού, νεοφυείς επιχειρήσεις και άλλους φορείς, που θα αποδείξουν ότι αξίζουν να ενισχυθούν, για να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Πρόκειται για ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα, λοιπόν, το οποίο στοχεύει σε ίσες ευκαιρίες για όλους, όσοι επιθυμούν να παρουσιάσουν το έργο τους και να διεκδικήσουν τη χρηματοδότηση.

Με τη σειρά του, φυσικά, το κοινό έχει το δικαίωμα να επιλέξει ποια πρόταση προκρίνει ως αποδοτικότερη, ποια θεωρεί ως την καλύτερη για το κοινωνικό σύνολο, σε καθέναν από τους τέσσερις πυλώνες του Προγράμματος: Το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία και την κοινωνία.

Λίγα λόγια για τις εταιρείες ΤΕΧΑΝ Envipco

Η ΤΕΧΑΝ Envipco, που κατασκευάζει και λειτουργεί τα υψηλής αμερικανικής τεχνολογίας αυτόματα μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών, ανοίγει τον «δρόμο» για ένα «πράσινο» μέλλον.

Τοποθετώντας σε όλη την Ελλάδα, τα λεγόμενα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης», έχει καταγράψει σημαντικό έργο στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας, πρωτοπορώντας με ένα καινοτόμο και Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ουσιαστικά, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έρχεται να καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια δύναμη βιωσιμότητας, που στηρίζει τη φύση, το περιβάλλον, την υγεία και την κοινωνία.

Η ΤΕΧΑΝ Envipco, πράγματι, καινοτομεί στον «κόσμο» του επιχειρείν, έχοντας ως γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η πρωτοτυπία του Προγράμματος της ΤΕΧΑΝ Envipco έγκειται στον τρόπο με τον οποίο θα επιλεγούν αυτοί οι 4 φορείς, καθώς εκεί τον «λόγο» παίρνουν οι πολίτες, ορθώνοντας το «ανάστημά» τους, με τον τρόπο αυτόν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά η φόρμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα ΕΔΩ

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock