ΕνημέρωσηΠολιτική

Ομιλία Χρυσουλάκη στο Φόρουμ «Ο Ελληνικός Πολιτισμός στον Ψηφιακό Δημόσιο Χώρο και την Europeana»

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης συμμετείχε ως ομιλητής στο διήμερο διεθνές διαδικτυακό Φόρουμ με θέμα «Ο Ελληνικός Πολιτισμός στον Ψηφιακό Δημόσιο Χώρο και την Europeana-Προκλήσεις – Προοπτικές» (1-2.12.2022).

Το Φόρουμ διοργάνωσαν το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχόμενου (ΕΚΤ) και ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, την έδρα UNESCO του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Επιστημών.

Στην ομιλία του με θέμα «Υπουργείο Εξωτερικών – Ελληνικός Πολιτισμός και Πολιτιστική Διπλωματία», στο πλαίσιο του πάνελ «Ο Ψηφιακός Πολιτισμός στον Ψηφιακό Δημόσιο Χώρο: Ζητήματα και Προοπτικές», ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε καταρχάς στην αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας τον 21ο αιώνα και την ανάγκη να αντιμετωπιστούν με σύγχρονα μέσα προκλήσεις που οφείλονται σε κρίσεις όπως η κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές, πολεμικές συρράξεις κ.ά.. Η Ελλάδα, που φιλοξενεί έναν απύθμενο πλούτο πολιτιστικής κληρονομιάς βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή των διεθνών προσπαθειών για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock