ΕνημέρωσηΟικονομία

Optima Bank: Ξεπέρασαν τα 550 εκατ. ευρώ οι προσφορές στη δημόσια εγγραφή

Κατά περισσότερες από πέντε φορές υπερκαλύφθηκε η δημόσια εγγραφή της Optima Bank (χωρίς να υπολογίζονται οι cornerstone investors), καθώς οι προσφορές που συγκέντρωσε η τράπεζα ξεπέρασαν τα 550 εκατ. ευρώ.

Έτσι, η Optima Bank μπαίνει «με το δεξί» στο ελληνικό χρηματιστήριο, εξασφαλίζοντας επιπλέον κεφάλαια 151,2 εκατ. ευρώ, στην πρώτη δημόσια εγγραφή τράπεζας εδώ και 17 χρόνια. Μάλιστα, το ποσό των κεφαλαίων που προσέλκυσε η τράπεζα ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική αλλά και το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η υπερκάλυψη αναμένεται να φέρει την τιμή διάθεσης των μετοχών στο ανώτατο όριο του εύρους που είχε οριστεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εισαγωγής, το οποίο και είναι τα 7,2 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς και τον προσδιορισμό της Τιμής Διάθεσης θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς στους επενδυτές ως εξής:

  • Ποσοστό τουλάχιστον 30% των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι τουλάχιστον 5.985.000 Νέες Μετοχές) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και
  • Ττο υπόλοιπο έως και 70% των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι έως και 13.965.000 Νέες Μετοχές) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών και Ιδιωτών Επενδυτών με βάση τη συνολική ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε κατηγορία επενδυτών (Ειδικών και Ιδιωτών Επενδυτών).

Η δημόσια προσφορά αφορούσε σε έως 19.950.000 νέες μετοχές και παράλληλη διάθεση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων έως 1.050.000 νέων μετοχών. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα ξεκινήσει στις 4 Οκτωβρίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock