ΕνημέρωσηΟικονομία

Ώθηση από τον τουρισμό στις επιχειρήσεις εστίασης – Οι «πρωταθλητές» στην αύξηση τζίρου

Η μεγάλη άνοδος των τουριστικών αφίξεων φέτος έδωσε ώθηση στον τζίρο των επιχειρήσεων εστίασης που βρίσκονται σε νησιά τα οποία αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Σαντορίνη, Μύκονος, τα νησιά του Ιονίου και των Σποράδων είναι ανάμεσα στις περιοχές, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση τζίρου στις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό.

Την ίδια εικόνα περιέγραφαν εξάλλου στο CNN Greece και οι επαγγελματίες του κλάδου επισημαίνοντας ότι ακόμη και στην Αθήνα οι επιχειρήσεις εστίασης σε τουριστικές περιοχές όπως το Μοναστηράκι, το Θησείο και η Πλάκα εμφανίζουν το φετινό καλοκαίρι σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών τους σε σύγκριση με την περσινή χρονιά που οι τουριστικές αφίξεις ήταν μειωμένες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock