Κόσμος

Ουκρανία: Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για νέο προσφυγικό κύμα το χειμώνα

Με τις ρωσικές δυνάμεις να συνεχίζουν να στοχεύουν τις κρίσιμες υποδομές, το ηλεκτρικό δίκτυο και τις μονάδες θέρμανσης της Ουκρανίας, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για ένα νέο κύμα Ουκρανών προσφύγων που θα εισέλθει με τους χειμερινούς μήνες.

Επί του παρόντος εκτιμάται ότι 6,9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά στην Ουκρανία και οι χώρες που συνορεύουν μαζί της ανοίγουν ξανά τα κέντρα υποδοχής και ανανεώνουν τις προμήθειες τροφίμων, καθώς προετοιμάζονται για την πιθανή εισροή εκατοντάδων χιλιάδων από αυτούς σε αυτόν που προβλέπεται να είναι ένας πολύ κρύος και ανεξέλεγκτος χειμώνας.

Δεν έχει σημειωθεί μεγάλη αύξηση σε αριθμούς μέχρι στιγμής αυτό το φθινόπωρο, αλλά φιλανθρωπικές οργανώσεις λένε ότι υπάρχουν σημάδια αυξημένης μετακίνησης πέρα από τα σύνορα και εντείνουν τις προετοιμασίες τους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock