Κόσμος

Ουκρανία – «Ρασπούτιτσα»: Πώς η κλιματική κρίση επηρεάζει πιθανή ρωσική εισβολή

Ο πόλεμος επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες ακόμα και στον 21ο αιώνα, γεγονός που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό σε μία ενδεχόμενη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το ερώτημα που προσπαθούν αν απαντήσουν οι στρατηγοί στην Ουκρανία – και  στη Ρωσία- είναι αν φέτος η «Ρασπούτιτσα» θα κάνει την εμφάνισή της πιο νωρίς.

«Ρασπούτιτσα» (κυριολεκτικά «εποχή χωρίς δρόμους») είναι ο όρος που χρησιμοποιείται στις χώρες αυτές για να περιγράψουν τη λάσπη που αφήνουν πίσω τους τα χιόνια που λιώνουν την Άνοιξη. Την εποχή αυτή του χρόνου τα οδικά ταξίδια στη Ρωσία και την Ουκρανία γίνονται σκέτη ταλαιπωρία λόγω της λάσπης. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τις χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις που θέλουν να προελαύσουν.

Η επίδρασή της «Ρασπούτιτσα» συνήθως γίνεται περισσότερο αισθητή τον Μάρτιο, τότε που τα χιόνια αρχίζουν να λιώνουν. Η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη αλλάζει και αυτό το δεδομένο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger