Κόσμος

Ουκρανία: Τον πλήρη έλεγχο του Αζοφστάλ ανακοίνωσε η Μόσχα επισφραγίζοντας την πτώση της Μαριούπολης

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως ο τελευταίος ουκρανικός θύλακας αντίστασης στη Μαριούπολη, το εργοστάσιο Αζοφστάλ, τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

Η Μαριούπολη είναι το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα και το κύριο κέντρο εξαγωγής αγαθών στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Η Ρωσία έχει πλέον τη δυνατότητα να αποκόψει την πρόσβαση της Ουκρανίας στη θάλασσα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην παράλυση της οικονομίας της.

Η πλήρης κατάληψη του μεγαλύτερου λιμανιού της Αζοφικής θα επιτρέψει επίσης στη Μόσχα τη δημιουργία χερσαίας «γέφυρας» για τη σύνδεση των αυτοανακηρυχθεισών «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ με την χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014 για να ακολουθήσει η οκταετής σύγκρουση του ουκρανικού στρατού με τους φιλορώσους αυτονομιστές στο Ντονμπάς.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock