ΕνημέρωσηΠολιτική

Ουκρανική κρίση – Δένδιας: Ζητά την προστασία της ελληνικής μειονότητας

Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας ολων των κρατών από θέση αρχής και σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τις παγκόσμιες αξίες, δήλωσε αναφορικά με το ουκρανικό ζήτημα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από το Παρίσι, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Εμείς ωστόσο έχουμε και ένα ειδικό θέμα, αυτό της προστασίας της ελληνικής μειονότητας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πολυάριθμη μειονότητα 150.000 ανθρώπων. «Πρόκειται λοιπόν και πάλι, όπως και χθες, να θέσω το ζήτημα υπό το φως των νέων εξελίξεων» σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε νωρίτερα την αναγνώριση από τη Ρωσία των αποσχιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger