Κόσμος

Pandora Papers: Βασιλιάδες, πρόεδροι χωρών και άλλες διασημότητες απέκρυπταν δισεκατομμύρια δολάρια

«Σεισμικές δονήσεις» ανά τον πλανήτη έχει προκαλέσει η διαρροή των Pandora Papers σε κορυφαία ΜΜΕ και η οποία αποκαλύπτει τις δραστηριότητες του σκιώδους κόσμου των offshore με τη συμμετοχή τρανταχτών ονομάτων από την πολιτική, τις επιχειρήσεις και τη showbiz.

Οι αποκαλύψεις της διεθνούς κοινοπραξίας ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists – ICIJ), με έδρα στην Ουάσιγκτον, εμπεριέχει τα ονόματα πάνω από 100 δισεκατομμυριούχων ολόκληρου του πλανήτη, πάνω από 35 (πρώην ή νυν) πολιτικών, κρατικών αξιωματούχων, ισχυρών επιχειρηματιών, επιφανών προσωπικοτήτων και σταρ της μουσικής.

Για την έρευνα εργάστηκαν περισσότεροι από 650 δημοσιογράφοι από 117 χώρες και 150 δημοσιογραφικά Μέσα. Αποτέλεσμα αυτής είναι οι 6.500.000 φάκελοι των «Pandora Papers» με τις 30.000 offshore που χρησιμοποιούνται από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη, ώστε να αποκρύψουν τον πλούτο τους και να φοροδιαφύγουν.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock