ΕνημέρωσηΟικονομία

Πανελλαδικής κλίμακας φορολογικούς ελέγχους εν μέσω θέρους από την ΑΑΔΕ

Σχέδιο εντατικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και αυτή τη σεζόν έχει ξεκινήσει η ΑΑΔΕ, εν μέσω μάλιστα μιας χρονιάς που ο τουρισμός «πετά» τόσο σε αριθμό επισκεπτών όσο και σε έσοδα. Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 25.000 στοχευμένοι έλεγχοι και 2.500 έλεγχοι για υποθέσεις φορολογίας ακινήτων.

Σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε τη Δευτέρα δίνεται η δυνατότητα να ενισχυθούν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με προσωπικό κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, και αυτό φυσικά εστιάζει σε τουριστικές περιοχές.

Το οικονομικό επιτελείο δίνει μεγάλη σημασία στη φετινή χρονιά υπό την πίεση της ακρίβειας και καθώς είναι σημαντικές φυσικά οι απώλειες από τον ΦΠΑ. Δίνεται έμφαση στην έκδοση αποδείξεων και αναμένονται χιλιάδες έλεγχοι σε δημοφιλή νησιά του Αιγαίου, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, και σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Χαλκιδικής κ.λπ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock