ΕνημέρωσηΟικονομία

Πάολο Τζεντιλόνι: Παρά την κρίση η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει το υψηλό δημόσιο χρέος της

Παράθυρο για πιθανή ειδική μεταχείριση των αμυντικών δαπανών, αλλά και το ενδεχόμενο να ληφθούν υπόψη ζητήματα ασφάλειας, και όχι μόνο συνθήκες σοβαρής οικονομικής πτώσης, όταν εξετάσει εκ νέου η Κομισιόν τηνπιθανότητα παράτασης της ισχύος της γενικής ρήτρας διαφυγής άφησε ο επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι. Σε συνέντευξη που έδωσε χθες σε μικρή ομάδα ανταποκριτών ευρωπαϊκών Μέσων στις Βρυξέλλες, με αφορμή τις κατευθυντήριες γραμμές για τη δημοσιονομική πολιτική του 2023, ο κ. Τζεντιλόνι δήλωσε πάντως ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει σταδιακά το υψηλό δημόσιο χρέος της.

Αναφερόμενος στην «άνευ προηγουμένου απόφαση στην ιστορία της ΕΕ» για παροχή στρατιωτικής βοήθειας 500 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία, καθώς και στην «πρωτοφανή απόφαση από τη Γερμανία» για ενίσχυση των αμυντικών δαπανών της, ο κ. Τζεντιλόνι εκτίμησε ότι ο συνδυασμός αυτός θα καταλήξει σε δύο κατευθύνσεις.

«Πρώτον, πώς θα ενισχύσουμε την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, (πρέπει να γίνει) τώρα ή ποτέ, και, δεύτερον, πώς θα μεταχειριστούμε ορισμένες στρατηγικές επενδύσεις στην αναθεώρηση της οικονομικής διακυβέρνησης, που δεν συνδέονται μόνο με τις αμυντικές δαπάνες, αλλά κυρίως με τις πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις. Και μπορεί να περιληφθεί επίσης η στρατηγική μας αυτονομία. Συζητάμε για το πώς μπορεί να γίνει και θα παρουσιάσουμε προτάσεις τον Ιούνιο». Αλλωστε, όπως είπε, η γερμανική απόφαση ενίσχυσης των αμυντικών της δαπανών «αλλάζει το παιχνίδι για τη συζήτηση στην ΕΕ για την κοινή άμυνα».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock