ΕνημέρωσηΠολιτική

«Παρατηρητήριο για τη Δικαιοσύνη» ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος

«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η αργή και μη ορθή απονομή της Δικαιοσύνης διασπά την κοινωνική συνοχή, κάνει τον πολίτη να μην έχει εμπιστοσύνη στο Κράτος Δικαίου και τελικά στην ίδια την Δημοκρατία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε η «Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης».

Παράλληλα, γνωστοποίησε τη λειτουργία ενός είδους Παρατηρητηρίου στο χώρο της Δικαιοσύνης, που θα συλλέγει στοιχεία ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, ώστε με αντικειμενικά κριτήρια, να κρίνει η Κυβέρνηση πώς θα διαμορφωθεί ο Δικαστικός Χάρτης της χώρας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πικραμμένος χρειάζονται μεταρρυθμίσεις οι οποίες όμως είναι σχεδόν ανέφικτες, καθώς προϋποθέτουν αλλαγές στο Συνταγματικό πλαίσιο. Για να υπάρξει μια σημαντική μεταρρύθμιση -είπε- χρειάζονται προεδρεία ανωτάτων δικαστηρίων με εκσυγχρονιστική βούληση, που να μη μένουν για ένα μόνο έτος θητείας, ενώ χρειάζεται και μια ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συναίνεση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock