ΕνημέρωσηΠολιτική

Πατριάρχης Βαρθολομαίος για Ουκρανία: Να τερματιστεί εδώ και τώρα ο πόλεμος και να υπάρξει διάλογος

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από τους Ιεράρχες Γέροντα Πριγκηποννήσων Δημήτριο, Ανθηδώνος Νεκτάριο, Επίτροπο του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, Σεβαστείας Σεραφείμ, Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίο, Μύρων Χρυσόστομο, Ειρηνουπόλεως Νίκανδρο, Ιταλίας Πολύκαρπο, Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο, Πέτρας και Χεροννήσου Γεράσιμο και Σαράντα Εκκλησιών Ανδρέα. Κατά τη διάρκειά της τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Βαρνάβα, από την Αδελφότητα της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ.

Τον πανηγυρικό της εορτής κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας Νικήτας. Εκκλησιάστηκαν Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου, κληρικοί, Αγιορείτες Μοναχοί, ‘Αρχοντες της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, με επικεφαλής τον ‘Αρχοντα Μ. Λογοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο, ο Χριστόδουλος Λάζαρης, πρέσβης της Ελλάδας στην ‘Αγκυρα, ο Γιάννης Οικονόμου, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας που συνόδευσε τον πρωθυπουργό, οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδος στην Πόλη Γεωργία Σουλτανοπούλου, και της Ουκρανίας, Roman Nedilskyi, ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος, μέλος του Ιδρύματος «Πατριάρχης Βαρθολομαίος», συγγενείς του νέου διακόνου, και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger