ΕνημέρωσηΟικονομία

PeopleCert: Πάνω από 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση της εταιρείας που ετοιμάζεται για νέες εξαγορές

Νέες εξαγορές στα επόμενα χρόνια αλλά και ταχεία οργανική ανάπτυξη περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο της PeopleCert η οποία εξελίσσεται σε μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις στον ευρύτερο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών με την αποτίμηση της να έχει πλέον ξεπεράσει κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ.

Η πετυχημένη εξαγορά -τον περασμένο Ιούλιο- της βρετανικής Axelos έναντι 450 εκατ. ευρώ είχε ως αποτέλεσμα αφενός η εταιρεία να επεκτείνεται πλέον και στο χώρο της διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων για μεθοδολογίες διατηρώντας την ηγετική θέση της σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά στην πιστοποίηση δεξιοτήτων φυσικών προσώπων και αφετέρου «εκτόξευσε» την αποτίμηση της σε επίπεδα άνω του 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PeopleCert, Βύρων Νικολαϊδης η αποτίμηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Axelos ήταν στα επίπεδα των 1,1 δισ. ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή εκτιμάται στα 1,8 δισ. ευρώ με τις δανειακές υποχρεώσεις να ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα του ισόποσου ομολογιακού δανείου που έχει εκδώσει η εταιρεία και για το οποίο είχε υπάρξει τεράστιο ενδιαφέρον.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock