Κόσμος

Περιορισμένη επίδραση των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία: Μείωση μόλις κατά 3% στην παραγωγή πετρελαίου

Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου έχει μειωθεί κατά λιγότερο από 3% από την ημέρα εισβολής στην Ουκρανία, καθώς τα πακέτα των δυτικών ενεργειακών κυρώσεων έχουν μόνο «περιορισμένο» αποτέλεσμα, διαπίστωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ).

Στην τελευταία μηνιαία έκθεσή του για το πετρέλαιο, ο ΔΟΕ ανέφερε ότι η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας τον Ιούλιο ήταν 310.000 βαρέλια την ημέρα κάτω από τα προπολεμικά επίπεδα, ενώ οι συνολικές εξαγωγές πετρελαίου μειώθηκαν κατά περίπου 580.000 βαρέλια την ημέρα.

Οι εξαγωγές αργού και πετρελαϊκών προϊόντων της Μόσχας προς την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Κορέα μειώθηκαν κατά σχεδόν 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από την εισβολή της τον Φεβρουάριο, αλλά ο ΔΟΕ είπε ότι η αλλαγή του δρομολογίου των ροών προς την Ινδία, την Κίνα, την Τουρκία και άλλες σε συνδυασμό με την «εποχικά υψηλότερη ρωσική εγχώρια ζήτηση, έχει μετριάσει τις απώλειες».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock