Κόσμος

Περισσότεροι από 15.000 εκατομμυριούχοι αναμένεται να εγκαταλείψουν τη Ρωσία το 2022

Περισσότεροι από 15.000 εκατομμυριούχοι αναμένεται να εγκαταλείψουν τη Ρωσία φέτος, καθώς οι πλούσιοι πολίτες γυρίζουν την πλάτη τους στο καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Περίπου το 15% των Ρώσων με περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σε έτοιμα περιουσιακά στοιχεία αναμένεται να έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με στοιχεία που βασίζονται σε δεδομένα μετανάστευσης από τη Henley & Partners, μια εταιρεία με έδρα το Λονδίνο που ενεργεί ως «προξενήτρα» μεταξύ υπερπλούσιων και χωρών που πουλάνε ιθαγένεια.

«Η Ρωσία “αιμορραγεί” εκατομμυριούχους», δήλωσε ο Andrew Amoils, επικεφαλής της έρευνας στη New World Wealth, η οποία συγκέντρωσε τα δεδομένα για την Henley. «Τα εύπορα άτομα μεταναστεύουν από τη Ρωσία σε σταθερά αυξανόμενους αριθμούς κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία, ένα πρώιμο σημάδι προειδοποίησης για τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ιστορικά, των μεγάλων καταρρεύσεων χωρών έχει συνήθως προηγηθεί μια επιτάχυνση της μετανάστευσης πλούσιων ανθρώπων, οι οποίοι συχνά είναι οι πρώτοι που φεύγουν καθώς έχουν τα μέσα να το κάνουν», αναφέρει σύμφωνα με τη Guardian.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock