ΕνημέρωσηΟικονομία

Πιέσεις και στην αγορά σκαφών αναψυχής λόγω Ουκρανίας

Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία δεν αποκλείεται να πλήξουν και την αγορά των σκαφών αναψυχής, σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου. Ιδιαίτερα η αγορά των επανδρωμένων σκαφών αναψυχής μεγαλύτερων των 35 μέτρων αναμένεται να πληγεί σημαντικά από τον πόλεμο στην Ουκρανία, εφόσον η εμπόλεμη κατάσταση διατηρηθεί καιρό.

Ηδη, έχουν αρχίσει οι ακυρώσεις καθώς οι Ρώσοι κατέχουν πολύ μεγάλο μερίδιο της αγοράς και οι Αμερικανοί που κατέχουν ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο νιώθουν ανασφάλεια να έλθουν στην Ελλάδα για διακοπές κατά τη διάρκεια του πολέμου, ανέφερε ο Μιχάλης Σκουλικίδης, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, μιλώντας στο 1ο Captains Yacht Forum της Hellenic Yacht Crew Association (HYCA).

Οι πιέσεις σε αυτά τα σκάφη θα είναι τεράστιες, συμπλήρωσε, και το πιθανότερο είναι όπως εκτίμησε, ότι θα γυρίσει αρνητικά η αγορά απότομα ιδίως στα μεγάλα επανδρωμένα σκάφη πάνω από 35 μέτρα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock