Επικαιρότητα

Pizza on time: Μήπως το παιδί σας πάσχει από ΔΕΠΥ – Παίξτε το παιχνίδι για να το διασπιστώσετε

Ένα παιχνίδι σοβαρού σκοπού το «Pizza on time» το οποίο στοχεύει στην πρώιμη ανίχνευση και βελτίωση των συμπτωμάτων της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) έχει αναπτύξει επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου ADHD360 βασιζόμενη στις τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης.

Η ΔΕΠΥ αποτελεί μία από τις συχνότερες διαταραχές της παιδικής ηλικίας και εμφανίζεται παγκοσμίως στο 7,2% των παιδιών (129 εκατομμύρια παιδιά περίπου), με μεγαλύτερη συχνότητα στα αγόρια. Τα συμπτώματά της είναι η διάσπαση προσοχής, η παρορμητικότητα και η υπερκινητικότητα και η αναγνώριση του προβλήματος συμπίπτει, στις περισσότερες περιπτώσεις, με την ένταξη στο σχολείο, εξαιτίας των αυξημένων απαιτήσεων για συγκέντρωση της προσοχής, οργάνωση και συμμόρφωση στους κανόνες.

Το έργο ADHD360 είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που περιλαμβάνει ένα παιχνίδι σοβαρού σκοπού (serious game) και μία εφαρμογή παρατήρησης συμπεριφοράς για κινητά τηλέφωνα/τάμπλετ, ως εργαλεία παρέμβασης και βελτίωσης των συμπτωμάτων της ΔΕΠΥ. Τα καινοτόμα εργαλεία διατίθενται δωρεάν και απευθύνονται σε γονείς παιδιών και εφήβων, ηλικίας 7-16 ετών και ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί σε έναν μικρό αριθμό παιδιών. Σημειώνεται ότι το παιχνίδι αυτό δίνει την ένδειξη στους γονείς ότι θα πρέπει να απευθυνθούν στον ειδικό ιατρό και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον ιατρό και την ιατρική διάγνωση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock