ΕνημέρωσηΟικονομία

Πλεονασματικός ο λογαριασμός των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για το 2021-2022

Υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ τα πλεονάσματα του λογαριασμού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΛΑΠΕ) για το 2022, από τα οποία χρηματοδοτούνται κατά κύριο λόγο οι επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το δελτίο για την εξέλιξη του ΕΛΑΠΕ που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ), το 2021 έκλεισε με πλεόνασμα ύψους 322 εκατ. ευρώ (252 εκατ. αν αφαιρεθεί το περιθώριο ασφαλείας που προβλέπει η νομοθεσία) ενώ για το 2022 προβλέπεται πλεόνασμα ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Από το προβλεπόμενο πλεόνασμα του 2022 έχουν ήδη αφαιρεθεί 780 εκατ. ευρώ για τις επιδοτήσεις των καταναλωτών κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους, (άρα το ποσό διαμορφώνεται στο 1,7 δισ.), επιδοτήσεις οι οποίες εφόσον συνεχιστεί η κρίση θα διατηρηθούν και τους επόμενους μήνες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock