Υγεία & Διατροφή

Πλεύρης: Ενοχλημένος με το εσωτερικό έγγραφο της διοίκησης του ΑΧΕΠΑ – «Ατυχής διατύπωση»

Δεν έκρυψε την ενόχλησή του ο Θάνος Πλεύρης για το εσωτερικό έγγραφο της διοίκησης του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. «Ατυχέστατη διατύπωση», σχολίασε ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε αρνητικά την εντολή του διοικητή του ΑΧΕΠΑ προς τους γιατρούς του νοσοκομείου «να γίνεται εισαγωγή ασθενών μόνο με έγκριση της Διοίκησης και μάλιστα με ποινή ανυπακοής», αλλά και «το κόστος της διενεργηθείσας ιατρικής πράξης να βαρύνει αποκλειστικά τον θεράποντα ιατρό!».

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή για περαιτέρω εξηγήσεις για το εσωτερικό έγγραφο, με το οποίο απαγορεύονται τα εισιτήρια ασθενών, χωρίς εντολή του διοικητή.

«Ήταν ατυχέστατη η διατύπωση του εγγράφου», ανέφερε συγκεκριμένα στην ΕΡΤ ο κ. Πλεύρης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι: «…ο σκοπός για τον οποίο βγήκε ήταν να υπάρχει διαφάνεια ως προς τη σειρά των χειρουργείων και σε αυτό το κομμάτι το Υπουργείο στηρίζει απόλυτα τη Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, η οποία πρέπει να κάνει την έρευνα, αλλά να μην δημιουργούνται προβλήματα ως προς τις διατυπώσεις».

Θάνος Πλεύρης: Υπόνοιες παράκαμψης λίστας χειρουργείου και «κλοπή» υγειονομικού υλικού αξίας 18 χιλιάδων ευρώ

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε πως το μέτρο αυτό, ελήφθη από την πλευρά του διοικητή του ΑΧΕΠΑ, καθώς υπήρξε υπόνοια παράκαμψης λίστας, με αποτέλεσμα ασθενής να πάρει υλικό αξίας 18 χιλιάδων ευρώ, που προοριζόταν για άλλο ασθενή και προγραμματισμένο χειρουργείο.

Στο ΑΧΕΠΑ πράγματι υπήρχε ένα έγγραφο, για το οποίο δόθηκαν εξηγήσεις από τη Διοίκηση. Ποια είναι η πραγματικότητα; Δυστυχώς – και γίνεται ΕΔΕ στο ΑΧΕΠΑ – ένας συμπολίτης μας που ήταν να πάρει ένα υλικό 18 χιλιάδων ευρώ για προγραμματισμένο χειρουργείο, για κάποιον περίεργο λόγο πήρε άλλος συμπολίτης μας τη σειρά του και πήρε το υλικό που του αντιστοιχούσε.

Ο διοικητής, λοιπόν, λέει ορθώς ότι «πρέπει η Διοίκηση να παρακολουθεί ότι τηρείται η σειρά των χειρουργείων». Όμως, η διατύπωση του εγγράφου παρερμηνευόταν πολύ εύκολα. Το έγγραφο έφταιγε, δεν έφταιγε αυτός που διάβαζε το έγγραφο», επισήμανε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο Θάνος Πλεύρης κατέληξε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση παρέμβασης στο επιστημονικό έργο των γιατρών «που τους σεβόμαστε απόλυτα και αυτοί είναι που αποφασίζουν για τις θεραπείες και στηρίζουν το εθνικό σύστημα υγείας μαζί με τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό», όπως είπε.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / πηγή: Iatropedia.gr

To άρθρο Πλεύρης: Ενοχλημένος με το εσωτερικό έγγραφο της διοίκησης του ΑΧΕΠΑ – «Ατυχής διατύπωση» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock