ΕνημέρωσηΟικονομία

Ποιες χώρες «ψηφίζουν» Αθήνα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Ισραηλινοί, σε μεγάλο ποσοστό, αλλά και και Αμερικανοί, Βρετανοί, Ρουμάνοι και Ιταλοί επισκέπτες αναμένεται να επιλέξουν την Αθήνα για τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στην ανάλυση της ΑΧΙΑ Hospitality στην οποία αποτυπώνεται η πορεία των κρατήσεων στην Αθήνα για την περίοδο των γιορτών, από 19 Δεκεμβρίου 2022 έως 15 Ιανουαρίου 2023, παρατηρείται φέτος «μια ποικιλία από εθνικότητες να διανυκτερεύουν πιο ισορροπημένα στην πρωτεύουσα», σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια.

Την πρώτη θέση σε διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα πάντως τη συγκεκριμένη περίοδο, κατέχουν με σχετικά μεγάλη διαφορά οι Ισραηλινοί επισκέπτες και ακολουθούν επισκέπτες από τις ΗΠΑ. Οι υπόλοιπες εθνικότητες που έπονται, καλύπτουν από 1,85% έως 3% των συνολικών διανυκτερεύσεων. Συγκεκριμένα, Βρετανοί, Ρουμάνοι και Ιταλοί, Κύπριοι, επισκέπτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Γερμανοί.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock