Κόσμος

Πόλεμος Ουκρανία – Κίνα στον ΟΗΕ: Δεν πρέπει να μας αναγκάσετε να διαλέξουμε πλευρά

Ο πρεσβευτής της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη, Τσανγκ Τζουν, είπε στις χώρες μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία γίνεται ολοένα και πιο σοβαρή, αλλά ότι οι χώρες δεν πρέπει να αναγκάζουν άλλες χώρες να «διαλέξουν πλευρά στη σύγκρουση».

«Η εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία στο παρόν στάδιο έχει προκαλέσει ευρείες διεθνείς ανησυχίες, και είναι επίσης κάτι που η Κίνα δεν θέλει να δει. Όσον αφορά την Ουκρανία, η Κίνα πάντα υποστήριζε ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές», είπε ο Τσανγκ Τζουν.

«Οι αναπτυσσόμενες χώρες, που αποτελούν την πλειοψηφία του κόσμου, δεν συμμετέχουν σε αυτή τη σύγκρουση. Δεν πρέπει να παρασυρθούν και να αναγκαστούν να υποστούν τις συνέπειες των γεωπολιτικών συγκρούσεων και του ανταγωνισμού μεγάλων δυνάμεων. Οι σχετικές χώρες (σ.σ. με τον πόλεμο) δεν πρέπει να υιοθετήσουν μια απλοϊκή προσέγγιση είτε φίλου είτε εχθρού, μαύρου ή λευκού, και δεν πρέπει να αναγκάσουν καμία χώρα να διαλέξει πλευρά», συμπλήρωσε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock