Κόσμος

Πόλεμος Ουκρανία: Πακέτο χρηματοδότησης ύψους 15,6 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ δήλωσε πως το εκτελεστικό του διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να συζητήσει την έγκριση τις επόμενες εβδομάδες, καθώς χρειάζεται η επικύρωσή της από αυτό, και πως λαμβάνεται υπόψη η πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το τέλος του πολέμου.

«Οι πρωταρχικοί στόχοι του προγράμματος είναι η διατήρηση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας σε συνθήκες εξαιρετικά υψηλής αβεβαιότητας, η αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους και η στήριξη της ανάκαμψης της Ουκρανίας στην πορεία προς την ένταξη στην ΕΕ κατά την μεταπολεμική περίοδο», δήλωσε ο Γκάβιν Γκρέι, αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το Reuters, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ενημερώθηκαν την Τρίτη 21/3 για την συμφωνία, η οποία είναι η μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια που έχει λάβει η Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

«Σε συνθήκες δημοσιονομικού ελλείμματος ρεκόρ, το πρόγραμμα αυτό θα μας βοηθήσει να χρηματοδοτήσουμε όλες τις κρίσιμες δαπάνες, να διασφαλίσουμε μακροοικονομική σταθερότητα και να ενισχύσει την αλληλεπίδρασή μας με άλλους διεθνείς εταίρους», ανέφερε σε μήνυμά του ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ, για την απόφαση αυτή.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock