Κόσμος

Πόλεμος Ουκρανία: Τέταρτο πακέτο οικονομικών και προσωπικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε επίσημα το τέταρτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο περιλαμβάνει οικονομικά και προσωπικά περιοριστικά μέτρα, ανακοίνωσε το Συμβούλιο της ΕΕ την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, η ΕΕ περιόρισε τις εισαγωγές χάλυβα και σιδήρου από τη Ρωσία, τις επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα της χώρας, τις εξαγωγές ειδών πολυτελείας στη χώρα και επίσης επέβαλε κυρώσεις σε Ρώσους επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και εταιρείες. Ο κατάλογος των προσώπων και οντοτήτων που υπόκεινται σε κυρώσεις θα δημοσιευθεί αργότερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά από αυτό θα τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις.

«Αυτό το τέταρτο πακέτο κυρώσεων είναι άλλο ένα σημαντικό πλήγμα στην οικονομική και υλικοτεχνική βάση στην οποία βασίζεται η Ρωσία για να πραγματοποιήσει την εισβολή στην Ουκρανία. Ο στόχος των κυρώσεων είναι ο Πρόεδρος Πούτιν να σταματήσει αυτόν τον απάνθρωπο και παράλογο πόλεμο», δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, όπως αναφέρεται από το Συμβούλιο της ΕΕ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock