ΕνημέρωσηΟικονομία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ηλεκτρικούς διαδρόμους για τη μεταφορά πράσινης ενέργειας κτίζει η Ελλάδα

Ηλεκτρικούς διαδρόμους για τη μεταφορά πράσινης ενέργειας κτίζει η Ελλάδα εν μέσω της ουκρανικής κρίσης. Στην ενεργειακή διπλωματία, μετά τους αγωγούς φυσικού αερίου, εντάσσει και τα υποβρύχια καλώδια επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτόν την εξασφάλιση εναλλακτικών πηγών προμήθειας ενέργειας και περιορισμού της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Ανάγκη που φανέρωσε η κρίση στην Ουκρανία.

Φορέας για την υλοποίηση των ηλεκτρικών διεθνών διασυνδέσεων είναι ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), ο οποίος την περίοδο αυτή επιταχύνει τέτοια έργα.

Η τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ ΣΙΣ επιβεβαίωσε την απόφαση των δύο κρατών να διασυνδέσουν τα συστήματα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Ήδη ο ΑΔΜΗΕ και ο αντίστοιχος Διαχειριστής της Αιγύπτου EETC συνεργάζονται στενά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger