Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πεσκόφ και CEO πετρελαϊκών εταιριών στη «μαύρη» λίστα των κυρώσεων της ΕΕ

Η ΕΕ προσέθεσε 26 πρόσωπα και μία οντότητα στον κατάλογο κυρώσεων σε σχέση με ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Οι νέες λίστες περιλαμβάνουν ολιγάρχες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον πετρελαϊκό, τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, καθώς και κυβερνητικά μέλη, στρατιωτικές προσωπικότητες υψηλού επιπέδου και προπαγανδιστές που συνέβαλαν στη διάδοση της αντι-ουκρανικής προπαγάνδας και προωθούν μια θετική στάση απέναντι στην εισβολή στην Ουκρανία.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με το BBC, είναι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρόεδρος του Διεθνούς Αεροδρομίου της Μόσχας Αλεξάντερ Πονομαρένκο, ο CEO της κρατικής εταιρίας πετρελαίου Rosneft Ιγκόρ Σέτσιν και ο CEO της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρίας στον κόσμο Νικολάι Τοκάρεφ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger