Κόσμος

Politico: Πώς η Αθήνα έγινε ο απροσδόκητος κόμβος για τη φιλοξενία εκατοντάδων Αφγανών γυναικών

Άρθρο για το πώς η Αθήνα έγινε ο απροσδόκητος κόμβος για τη φιλοξενία εκατοντάδων Αφγανών γυναικών, όλες δικαστές, βουλευτές, δημοσιογράφοι και δικηγόροι που διώκονται από τους Ταλιμπάν, δημοσιεύει το Politico. Ιδιαίτερα αναφορά γίνεται μάλιστα σε ένα μήνυμα προς τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο άνοιγμα της πόρτας σε μια χώρα πιο γνωστή για τις αυστηρές μεταναστευτικές πολιτικές της.

Οι γυναίκες του Αφγανιστάν βρήκαν ένα προσωρινό σπίτι σε μια απίθανη τοποθεσία: την Αθήνα, γράφει η αρθρογράφος Νεκταρία Σταμούλη και συνεχίζει:

Τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα φαίνεται να υποδέχτηκε περισσότερες γυναίκες που εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν από οποιαδήποτε άλλη χώρα, μετατρέποντας την πρωτεύουσά της σε κόμβο για τις γυναίκες της πρώην πολιτικής σκηνής. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η πόλη έχει γίνει ο τόπος φυγής για περισσότερες από 700 γυναίκες δικαστές, βουλευτές, δημοσιογράφους και δικηγόρους του Αφγανιστάν, μαζί με τις οικογένειές τους – τα χαρακτηριστικά μιας δημοκρατικής κοινωνίας που δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτη μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock