ΕνημέρωσηΟικονομία

ΠΟΜΙΔΑ: To πρόβλημα της στέγης έχει την ίδια μορφή σε όλη την Ευρώπη

Την ίδια μορφή και την ίδια εξέλιξη έχει το πρόβλημα της στέγης σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με αφορμή το πρόγραμμα «Στέγη μου».

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης 31/1, τα κτήρια που θα αγοραστούν μέσω του νέου προγράμματος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 ετών και να προορίζονται για κύρια κατοικία. Μιλώντας για τα άλλα προγράμματα που θα συμβάλλουν στην επίλυση του οξυμένου στεγαστικού προβλήματος που υπάρχει στις μεγάλες πόλεις ο κ. Παραδιάς αναφέρθηκε στη δανειοδότηση των ιδιοκτητών που έχουν κλειστό ένα σπίτι μέχρι 100 τετραγωνικά. Μόνη προϋπόθεση, όπως διευκρίνισε, είναι οι ιδιοκτήτες να το ανακαινίσουν υπό τον όρο ότι θα το βγάλουν στην αγορά κύριας κατοικίας.

«Ένας άλλος πυλώνας είναι η κοινωνική κατοικία, κάτι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, δηλαδή αναξιοποίητα οικόπεδα του Δημοσίου σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της χώρας τα οποία θα δοθούν σε κατασκευαστές και ιδιώτες με αντιπαροχή με την υποχρέωση το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών αυτών που θα κατασκευαστούν να διατεθούν σε ευάλωτους ενοικιαστές, με σειρά προτεραιότητας, με κοινωνικά κριτήρια, με χαμηλά μισθώματα» ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock