ΕνημέρωσηΟικονομία

Πώς επηρεάζει τις αγοραπωλησίες έργων τέχνης η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Φόβοι πως οι Ρώσοι συλλέκτες θα αρχίσουν να ρευστοποιούν τις συλλογές τους για να βρουν διέξοδο από τις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης υπάρχουν στην αγορά έργων τέχνης. 

Η ανησυχία στον χώρο της αγοράς της τέχνης είναι έντονη, με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να βρίσκεται σε εξέλιξη. Αρκετοί επενδυτές δηλώνουν πως εμπιστεύονται επί παραδείγματι τον οίκο Philips, ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή στην Ουκρανία.

Διατηρούν, ωστόσο, επιφυλάξεις για τις επόμενες κινήσεις τους ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση, η οποία αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Το γεγονός ότι πολλές ρωσικές εταιρείες έχουν ουσιαστικά αποκλειστεί από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης, ενώ το ρούβλι έπεσε κατά 30% τη Δευτέρα και οι καταθέτες έσπευσαν να αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους από τις τράπεζες, είναι αναμενόμενο να δημιουργεί τριγμούς στην αγορά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger