ΕνημέρωσηΟικονομία

Πώς μία συσκευή που αντέχει στον χρόνο μπορεί να μας οδηγήσει σε μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα

Αλήθεια όμως, ρίχνοντας μία ματιά στις συσκευές που διαθέτουμε στο σπίτι μας, πόσες από αυτές έχουν αντέξει στο χρόνο και πόσες χρειάστηκε να αντικαταστήσουμε μέσα σε δύο, τρία ή πέντε χρόνια μετά την αγορά τους; Αυτό που έχουμε ανάγκη συνεπώς, είναι συσκευές όπως της Miele που αντέχουν στον χρόνο, δηλαδή είδη που διαθέτουν ποιότητα μπροστά από την εποχή τους.

Γιατί η απόλυτη διάρκεια στον χρόνο σημαίνει παράλληλα βιωσιμότητα

Πλυντήρια πιάτων, πλυντήρια ρούχων, σκούπες, φούρνοι, κάθε συσκευή που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του σπιτιού μας επηρεάζει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Σύμφωνα με σχετική έρευνα μάλιστα, αν οι καταναλωτές είναι σε θέση να διατηρούν τις ηλεκτρικές τους συσκευές για τουλάχιστον επτά χρόνια, τότε μπορούν να συμβάλλουν στην αναστροφή των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Επομένως, η επιλογή μιας συσκευής που έχει διάρκεια στον χρόνο, αποτελεί πρωτίστως μία απόφαση με βιώσιμη χροιά. Όταν δε αυτή η συσκευή διαθέτει σύγχρονες, «έξυπνες» τεχνολογίες που της επιτρέπουν να μας προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για πολλά χρόνια, χρησιμοποιώντας λιγότερο νερό, λιγότερη ενέργεια και λιγότερο απορρυπαντικό, τότε μπορούμε να μιλάμε για μία πραγματικά διαχρονική και sustainable επιλογή.

Με λίγα λόγια, σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό του σύγχρονου σπιτιού, διαχρονικότητα σημαίνει βιωσιμότητα, κάτι στο οποίο επενδύουν οι πλέον κορυφαίες εταιρείες στην κατασκευή ηλεκτρικών οικιακών και επαγγελματικών συσκευών, με τη Miele να αποτελεί αναμφίβολα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Το τέλειο αποτέλεσμα και οι καλύτερες επιδόσεις είναι θέμα έρευνας

Αλήθεια, πώς θα ήταν αν αντί να χρησιμοποιούσαμε πολλές συσκευές μέσα στα χρόνια, να επενδύαμε μόνο σε μία; Άραγε, κατά πόσο είναι εφικτό για μία ηλεκτρική συσκευή, για ένα πλυντήριο πιάτων, ένα πλυντήριο ρούχων, μία σκούπα ή έναν φούρνο, να μας προσφέρει κάθε μέρα άριστες επιδόσεις και τέλεια αποτελέσματα, για πάνω έως και 20 χρόνια;

Με μία πληθώρα επιλογών στη διάθεσή τους, οι καταναλωτές δεν αφιερώνουν συχνά τον απαραίτητο χρόνο για να εξακριβώσουν αν η συσκευή που πρόκειται να αγοράσουν, θα τους παρέχει όλα τα παραπάνω, δηλαδή άριστες επιδόσεις, άψογα αποτελέσματα, διαχρονικότητα και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα αποτελούν βασικά τους ζητούμενα.

Το στοιχείο-«κλειδί» που κάνει τη διαφορά στο συγκεκριμένο θέμα, είναι η έρευνα που έχει προηγηθεί της κατασκευής μίας ηλεκτρικής συσκευής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Miele, η οποία μας φέρνει συσκευές δοκιμασμένες για χρήση ισοδύναμη με 20 χρόνια. Ας αναλογιστούμε απλώς το εξής: Κάποιοι κινητήρες αυτοκινήτων σήμερα, χρειάζονται 3.000 ώρες δοκιμών για να φτάσουν σε εμάς. Στην περίπτωση των προϊόντων της Miele όμως, οι συσκευές έρχονται σε εμάς με διασφαλισμένες κορυφαίες αποδόσεις, αφού πρώτα έχουν ελεγχθεί μέσα από έως και 10.000 ώρες δοκιμών. Στην πραγματικότητα, το 30% του χρόνου παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών από τη Miele αφορά στις δοκιμές.

Οι λεπτομέρειες που μας προσφέρουν συσκευές που αντέχουν στον χρόνο

Πολλές φορές αγοράζουμε μία συσκευή, χωρίς πρώτα να έχουμε αναλογιστεί τι προηγήθηκε. Καθώς όμως, σε ό,τι αφορά στις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, αρκεί να αναφέρουμε πως οι άνθρωποι της Miele φτιάχνουν οι ίδιοι τα ανταλλακτικά που χρειάζονται, σφυρηλατούν το δικό τους σίδερο, κατασκευάζουν ακόμη και τα μηχανήματα που δημιουργούν τις συσκευές μας.

Η φιλοσοφία της Miele εφαρμόζεται απολύτως στις συσκευές της, από την κατασκευή μέχρι κάθε λειτουργία τους, συνδυάζοντας την καινοτομία με τη δεξιοτεχνία και τη λεπτομέρεια. Αξίζει να αναφέρουμε πως πέρα από την αντοχή τους στον χρόνο, για παράδειγμα τα πλυντήρια πιάτων Miele, μπορούν να εξοικονομήσουν νερό έως και κατά 8,9 λίτρα, στο πρόγραμμα ECO, με ταυτόχρονη, αντίστοιχη εξοικονόμηση ενέργειας.

Μπορούμε να δούμε όλες τις νέες συσκευές Miele, εφόσον επισκεφθούμε ένα από τα καταστήματα Miele σε όλη την Ελλάδα. Κοντά μας είναι πλέον και το νέο Miele Experience Center που άνοιξε στην Αθήνα, Λεωφόρος Κηφισίας 69 στο Μαρούσι και μας προσφέρει μια ολόκληρη εμπειρία καινοτομίας και τεχνολογίας για τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού μας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock