ΕνημέρωσηΟικονομία

Πώς θα δoθούν οι επιδοτήσεις για βενζίνη και πετρέλαιο – Όλα τα σενάρια

Νέα «πυροσβεστικά» μέτρα, για να σβήσουν οι φωτιές στα νοικοκυριά από την «έκρηξη» των τιμών στη βενζίνη και στο ντίζελ βάζει το τραπέζι το οικονομικό επιτελείο με τα σενάρια να προβλέπουν επέκταση και διεύρυνση της επιδότησης στη βενζίνη, παράταση της επιδότησης στη πηγή για το πετρέλαιο κίνησης και έξτρα παρεμβάσεις για τη συμπίεση των τιμών στα νησιά που «βρίσκονται εκτός ελέγχου».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μάιο η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει αυξηθεί κατά 16 λεπτά το λίτρο καθώς την Πρωτομαγιά η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν στα 2,086 ευρώ/λίτρο ενώ η τιμοληψία της Πέμπτης 19 Μάιου έδειξε ότι η τιμή έχει αναρριχηθεί στα 2,243 ευρώ το λίτρο.

Οι επαγγελματίες της αγοράς προειδοποιούν ότι σύντομα η τιμή θα αγγίξει τα 3 ευρώ το λίτρο, ενώ σε κάποια νησιά όπως την Αμοργό και τη Νίσυρο η απλή αμόλυβδη έχει ήδη ξεπεράσει τα 2,6 ευρώ το λίτρο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger