Κόσμος

Πούτιν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πληρώσει τις πιο ακριβές τιμές ενέργειας παγκοσμίως

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι με το να εγκαταλείψει τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό, η Ευρώπη κινδυνεύει να πληρώσει τις πιο ακριβές τιμές ενέργειας στον κόσμο, προσθέτοντας ακόμα πως ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες είναι αδύνατο να αντικαταστήσουν πλήρως το ρωσικό πετρέλαιο.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όλα αυτά οδηγούν σε πληθωρισμό, αλλά αντί να παραδεχτούν τα δικά τους λάθη, αναζητούν κάποιον να κατηγορήσουν», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με ανθρώπους της πετρελαιοβιομηχανίας.

«Οι Ευρωπαίοι αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν εντελώς τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους και είναι επίσης προφανές ότι ορισμένες χώρες της ΕΕ, όπου το μερίδιο των ρωσικών υδρογονανθράκων είναι ιδιαίτερα υψηλό, για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα μπορούν να εγκαταλείψουν την ενέργειά μας», συνέχισε, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση «και οι δηλώσεις για πλήρη παραίτηση από τις ρωσικές πηγές ενέργειας έχουν ήδη προκαλέσει αύξηση των τιμών του πετρελαίου».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger