Επικαιρότητα

Πρόγραμμα για πρόσβαση των ΑμΕΑ σε 257 σχολεία του Δήμου Αθηναίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα δημιουργίας υποδομών για ΑμΕΑ σε 257 σχολικές μονάδες στο δήμο της Αθήνας με τον κ. Κώστα Μπακογιάννη να δηλώνει ότι «δεν θα υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων στα σχολεία μας».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε το 49ο Γυμνάσιο Αθηνών όπου κατασκευάστηκε αναβατόριο για μαθήτρια με κινητικά προβλήματα. Η κατασκευή του έγινε στο πλαίσιο της υλοποίησης του μεγάλου προγράμματος αναβάθμισης όλων των σχολικών μονάδων της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να υπάρχει πλήρη πρόσβαση από τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στο συγκεκριμένο σχολείο, δημιουργήθηκαν -σε προτεραιότητα- αναβατόριο, ράμπες, αλλά και WC για την ανεμπόδιστη πρόσβαση μαθήτριας του Γυμνασίου με κινητικά προβλήματα. Η στενή συνεργασία της διεύθυνσης του Σχολείου, του Συλλόγου Γονέων, της οικογένειας του παιδιού και του Δήμου Αθηναίων είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση ανταπόκριση στη στοιχειώδη υποχρέωση να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη μάθηση, χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς για τη μαθήτρια του σχολείου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock