Κόσμος

Πύργος Γκρένφελ: Πέντε χρόνια μετά την τραγωδία, δεν έχει αποδοθεί ακόμη δικαιοσύνη

Πέντε χρόνια μετά από την πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο, τα ονόματα των 72 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους αναγνώστηκαν σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου, στη διάρκεια θρησκευτικής τελετής παρουσία επιζώντων και οικογενειών των θυμάτων, που εξακολουθούν ακόμη να ζητούν Δικαιοσύνη και αλλαγές προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα τραγωδία.

Στις 14 Ιουνίου 2017 ο πύργος των 24 ορόφων ανεφλέγη σαν πυρσός στο δυτικό Λονδίνο, με τη φωτιά να ξεκινά από έναν ελαττωματικό καταψύκτη και να επεκτείνεται με μεγάλη ταχύτητα λόγω της εύφλεκτης επικάλυψης της πρόσοψης. Η πυρκαγιά προκάλεσε 72 θανάτους, μεταξύ των οποίων ενός μωρού που γεννήθηκε νεκρό.

Πέντε χρόνια μετά, τέσσερις υπουργούς Στέγασης και μια ατέρμονη και πολυδάπανη δημόσια έρευνα στη συνέχεια, τρεις οικογένειες που απομακρύνθηκαν περιμένουν ακόμη μια μόνιμη λύση επανεγκατάστασης, ενώ αλλαγές στον τομέα της ασφάλειας δεν έχουν εφαρμοστεί.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock