ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Πυρηνική σύντηξη: Άλμα των επιστημόνων για φθηνή και καθαρή ενέργεια

Επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο κατόρθωσαν να αναπτύξουν τεχνολογία που καθιστά δυνατή την παραγωγή ενέργειας από πυρηνική σύντηξη σε μεγαλύτερη ποσότητα σε σχέση με το παρελθόν, γεγονός που αναπτερώνει τις ελπίδες για καθαρή και φθηνή ενέργεια.

Πυρηνική σύντηξη ονομάζεται η συνένωση ελαφρών πυρήνων σε βαρύτερους με ταυτόχρονη απελευθέρωση ενέργειας. Πρόκειται για τον μηχανισμό που εκπέμπει ενέργεια ο Ήλιος -όπως και άλλα αστέρια στο διάστημα- με τη σύντηξη δηλαδή τεσσάρων ατόμων υδρογόνου που δίνουν ένα άτομο Ηλίου.

Θεωρείται από τους υποστηρικτές της η ενέργεια του μέλλοντος, διότι δεν παράγει παρά λίγα απόβλητα και αυτά σαφώς πολύ λιγότερο ραδιενεργά σε σχέση με έναν πυρηνικό σταθμό που παράγει ενέργεια με την αντίθετη διαδικασία, την πυρηνική σχάση, δηλαδή τη διάσπαση του ατόμου. Επίσης η τεχνολογία αυτή δεν παράγει καθόλου αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger