Κόσμος

Πυρηνικό υποβρύχιο παραλίγο να συντριβεί στον βυθό του Ατλαντικού ωκεανού

Λίγο πριν από την συντριβή βρέθηκε πυρηνικό υποβρύχιο του Βρετανικού Πολεμικού ναυτικού που περιπολούσε στον Ατλαντικό ωκεανό αφού μια βλάβη στον μετρητή το οδήγησε σε επικίνδυνο βάθος.

Τα υποβρύχια κλάσης «Vanguard» μεταφέρουν περίπου 140 άτομα πλήρωμα, καθώς και βαλλιστικούς πυραύλους Trident. Το συγκεκριμένο υποβρύχιο ετοιμαζόταν να κάνει περιπολία όταν ο μετρητής βάθους υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να πιστέψει ότι ήταν σε ασφαλές επίπεδο ενώ στην πραγματικότητα εξακολουθούσε να καταδύεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της «The tlegraph».

Ήταν έτοιμο να εισέλθει στην «επικίνδυνη ζώνη» βάθους που μπορεί να αντέξει το υποβρύχιο, ανέφερε η εφημερίδα «San», όταν οι μηχανικοί συμβουλεύτηκαν έναν δεύτερο μετρητή βάθους.

«Δεν είναι δουλειά των μηχανικών να ελέγχουν το βάθος του υποβρυχίου, αλλά είδαν πόσο βαθιά ήταν και κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», είπε πηγή στην εφημερίδα «Sun».

«Τεχνικά το υποβρύχιο βρισκόταν ακόμα σε ένα βάθος όπου ξέρουμε ότι μπορεί να λειτουργήσει, αλλά αν χρειαστεί ποτέ να πάει τόσο βαθιά, όλο το πλήρωμα τίθεται σε επιφυλακή».

«Κάτι παρόμοιο δεν είχε συμβεί ξανά. Το υποβρύχιο δεν έπρεπε να είναι εκεί, και εξακολουθούσε να βυθίζεται. Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν συνέχιζε την πορεία του», πρόσθεσε.

Το Βασιλικό Ναυτικό διαθέτει τέσσερα σκάφη κλάσης «Vanguard» που εκτελούν αυτήν την πορεία εκ περιτροπής.

Τα παλαιωμένα πλοία πρόκειται να αντικατασταθούν από την κατηγορία Dreadnought, που είναι υπό κατασκευή.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock