Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / RBS-15 Gungnir: H Saab παρουσίασε το πυραυλικό σύστημα του μέλλοντος – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

RBS-15 Gungnir: H Saab παρουσίασε το πυραυλικό σύστημα του μέλλοντος – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

 Η Saab ανακοίνωσε τον RBS15 Gungnir (“Δόρυ του Όντιν”) έναν επόμενης γενιάς πύραυλο κατά πλοίων επιφανείας, τον οποίο και παρουσίασε για πρώτη φορά στο Farnborough International Airshow 2018.

Τα συστήματα πυραύλων της οικογένειας RBS15, είναι σχεδιασμένα για να ικανοποιούν τις ανάγκες των πιο απαιτητικών επιχειρησιακών περιβαλλόντων. Δεδομένων των συνεχώς μεταβαλλόμενων και εξελισσόμενων απειλών, οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και το πυραυλικό σύστημα RBS15 Gungnir παρέχει τη λύση.

RBS-15 Gungnir: H Saab παρουσίασε το πυραυλικό σύστημα του μέλλοντος - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Το νέο πυραυλικό σύστημα συνεχίζει την παράδοση των προκατόχων του συνδυάζοντας την αξιόπιστη ικανότητα αυτόνομου πλήγματος παντός καιρού πυραύλων RBS15, αλλά χρησιμοποιώντας ένα σχεδιασμό που του επιτρέπει να ξεκλειδώσει ένα νέο μελλοντικό επίπεδο δυναμικού ανάπτυξης.

«Το RBS15 Gungnir αναπτύσσεται σε εκδόσεις αέρος-επιφανείας, αλλά και εδάφους-επιφανείας και επιφανείας-επιφανείας που προσφέρουν εξαιρετικά βελτιωμένες δυνατότητες, σε σύγκριση με άλλα συστήματα πυραύλων στην αγορά. Με βελτιωμένη εμβέλεια που ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα και με ιδιαίτερα προηγμένο σύστημα στόχευσης, δίνει τη δυνατότητα να πλήξει οποιοδήποτε στόχο, υπό όλες τις συνθήκες», λέει ο Görgen Johansson, Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του επιχειρησιακού τμήματος της Saab Dynamics.

RBS-15 Gungnir: H Saab παρουσίασε το πυραυλικό σύστημα του μέλλοντος - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Η δυνατότητα εμπλοκής στόχων τόσο από τον αέρα όσο και από τη ξηρά, αλλά και τη θάλασσα δίνει τη δυνατότητα να εκτελούνται συντονισμένες επιθέσεις με πολλαπλούς πυραύλους κατά ενός ευρέος φάσματος ναυτικών και χερσαίων στόχων, αυξάνοντας έτσι την ευελιξία και την επιτυχία της αποστολής.

RBS-15 Gungnir: H Saab παρουσίασε το πυραυλικό σύστημα του μέλλοντος - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ενώ το RBS15 Mk3 προσφέρει τις δυνατότητες που χρειάζονται οι δυνάμεις σήμερα, το RBS15 Gungnir ενσωματώνεται επίσης στην προϋπάρχουσα πλατφόρμα RBS15 για την εκπλήρωση των αμυντικών απαιτήσεων του αύριο. Το σύστημα είναι συμβατό με τα παλαιότερα μοντέλα, έτσι μια επένδυση στο Mk3 ανοίγει σήμερα μια ομαλή πορεία προς τη μετάβαση στο Gungnir αύριο.

RBS-15 Gungnir: H Saab παρουσίασε το πυραυλικό σύστημα του μέλλοντος - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Τος συμβόλαιο για την έκδοση της επόμενης γενιάς του προγράμματος ανάπτυξης και παραγωγής RBS15 συνάφθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2017 με τη Σουηδική Αμυντική Υπηρεσία Εξοπλισμών (FMV). Αυτή η επόμενη γενιά συστημάτων RBS15 ονομάζεται Gungnir. Η σύμβαση του Μαρτίου 2017 ανήλθε σε 3,2 δισεκατ. SEK με τις παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για να πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο 2017-2026.

Η οικογένεια πυραύλων RBS15 παράγεται από κοινού από τις Saab και Diehl Defense GmbH & Co. KG και χρησιμοποιείται από διάφορα πολεμικά ναυτικά, παράκτιες αμυντικές θέσεις και αεροπορικές δυνάμεις από τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Κροατία, την Ταϊλάνδη και άλλες χώρες.

Το όνομα Gungnir προέρχεται από τη σκανδιναβική μυθολογία και αναφέρεται στο δόρυ της του θεού Όντιν που δεν αστοχούσε ποτέ.

Δείτε βίντεο με δοκιμές πυραύλων της οικογένειας RBS-15:

Πηγή Naval Recognition

Πηγή

Δείτε επίσης

ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ; – Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ 200 ΧΡΟΝΙΑ «ΒΛΕΠΕΙ» ΜΑΧΗΤΙΚΑ 5ης ΓΕΝΙΑΣ – ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

H Ελβετία, η οποία έχει να εμπλακεί σε πόλεμο εδώ από περισσότερα από 200 χρόνια …

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη