ΕνημέρωσηΟικονομία

Ρεβυθούσα: Η κύρια πύλη εισόδου φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Tο μικρό νησί της Ρεβυθούσας στον Σαρωνικό κόλπο έχει καταστεί κύρια πύλη εισόδου φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Η Ρεβουθούσα αποτελεί τη μοναδική υποδομή αποθήκευσης LNG στη χώρα μας, που μεταφέρεται από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. 

«Η Ρεβυθούσα είναι ένας σταθμός ο οποίος λαμβάνει μέσα από δεξαμενόπλοια υγροποιημένο φυσικό αέριο το οποίο αποθηκεύεται στις τρεις δεξαμενές μας και από εκεί αντλείται και θερμαίνεται. Αεριοποιείται, αλλάζει δηλαδή κατάσταση καθώς μέσα από υγρό γίνεται αέριο και διοχετεύεται στο δίκτυο. Η χωρητικότητα των τριών δεξαμενών είναι συνολικά 225.000 κυβικά μέτρα και ο αριθμός αεριοποίησης είναι 1.400 κυβικά μέτρα LNG την ώρα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας, Αριστοτέλης Νάστος.

Από έναν ειδικό χώρο στις εγκαταστάσεις του μικρού νησιού, ελέγχονται κατά την άφιξη τους τα καράβια που μεταφέρουν το υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενώ από τον ίδιο χώρο ελέγχου, παρακολουθείται βήμα-βήμα η διαδικασία ελέγχου των αποθηκών, ο τρόπος αποθήκευσης και άλλες διαδικασίες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock